Doodle Feitjes!

wat is er nou zo speciaal aan de labradoodle?

Behalve dat ze enorm slim zijn en dus extreem goed te trainen, zijn ze super loyaal en vriendelijke naar zowel mens als hond. Het is dus een ideale gezinshond! Ze staan niet voor niks bekend als de clown onder de honden! Ook is de liefde van een Labradoodle voor hun baasjes extreem, daarom hebben ze ook veel moeite met alleen zijn.
Wat ook heel mooi is aan dit ras is dat ze je heel diep in de ogen aan kunnen kijken en mede daardoor een enorme connectie met je voelen. Ze proberen op onder andere deze manier een band met je op te bouwen. Je kan wel stellen dat Doodles echt helemaal weg zijn van hun baasje. Ze voelen ook extreem goed de stemming aan van hun baasje. Bent u verdrietig? Dan kan het zomaar zijn dat ze uw tranen oplikken en u snel weer aan het lachen proberen te maken! Ze passen zich dus volledig aan uw gemoedstoestand.

Ook zijn deze honden meer dan perfect als therapie honden. Ze worden gebruikt om mensen te helpen met depressie, Handicaps, gedragsstoornissen, ADHD, Autisme etc.
Doodles zijn wel extra gevoelig voor het een en het ander, neem als voorbeeld Allergieën, ironisch he dat ze onze allergieën voorkomen maar er zelf wel heel veel last van hebben. Ook zijn ze heel gevoelig voor oorinfecties, heup en elleboog-dysplasie, epilepsie en diabetes.