Tandenpoetsen??

Moet ik de tanden van mijn doodle poetsen?

RUIM 80% VAN DE HONDEN VAN 3 JAAR EN OUDER KRIJGT LAST VAN GEBITSPROBLEMEN.
Als u gebitsproblemen op tijd laat behandelen door de dierenarts, kunt u ernstige klachten voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan tandverlies, aantasting van belangrijke organen en een slechte adem. Maar: voorkomen is beter dan genezen! Een hondengebit is makkelijk gezond te houden door tandenpoetsen.

Om je Doodle tandenpoetsen goed aan te leren, begint je daar zo jong mogelijk mee. De mond van de Doodle hoeft niet open, we poetsen alleen de buitenkant van de tanden. Als je de tandenborstel parallel aan de lip via de mondhoek naar achteren beweegt, kun je alle tanden en kiezen bereiken.

Laat je Doodle eerst wennen aan het masseren van het tandvlees en koppel dat aan een beloning. Na een week of twee masseer je met tandpasta op je vingertoppen. Als je Doodle daaraan gewend is, kun je de tandenborstel gaan gebruiken.

KLACHTEN BIJ GEBITSPROBLEMEN
Tijdens het eten ontstaat een laagje tandplaque op het gebit van de Doodle, net als bij mensen. De tandplaque bestaat uit voedselresten, dode cellen en bacteriën. In de loop van de tijd verandert de plaque in tandsteen, dat keihard is en niet meer door poetsen te verwijderen is.

TANDSTEEN
Tandsteen nestelt zich tussen de tandhals en het tandvlees. In dat gebied krijgen infecties een kans. En dan kunnen steeds grotere problemen ontstaan:

De tand raakt los van het tandvlees.
De wortel komt bloot te liggen.
Er ontstaat een ontsteking in het kaakbot.
De tand gaat verloren.

Dus tandenpoetsen is heel belangrijk.